Etikettövrigt
Läst 3131 ggr
Kneko
2015-03-18, 20:59

Stoppa näthatet

Det finns mycket goda människor på youtube som vill väl och säger snälla, uppmuntrande saker. Men framför allt på senare år så har det blivit svårt att vistas i kommentarsfälten på grund utav allt hat.

På senare tid så har vi hört allt mer om näthat och nätmobbning. De flesta människor lever konstant uppkopplade här och var. Det är så enkelt att skriva något hatfullt till en främling eller till någon man inte vågar säga det till i verkligheten. Det går på några sekunder och sen är det över, tycker man. 

Många som näthatar är barn, men även vuxna näthatar, i värsta fall mot barn och ungdomar.

**Vad är det som triggar en vuxen människa till att skriva hatfulla kommentarer till ett barn? 
**Att barn mobbar varandra, vet vi redan. Att vuxna mobbar varandra, vet vi redan. Men att se fullvuxna människor försöka trycka ner barn kan vara en av de mest jobbigaste sakerna som finns. Många vuxna triggas till detta beteende för att de anser att "de får säga vad de vill" och oftast själva har kvar sitt  barnasinne. I alla fall den negativa delen av sitt barnasinne.

Det är okej att inte tycka om allt och alla. Det är okej att inte tycka om en video som en person lagt upp. Många anser att om man lägger upp en video på youtube, så ska man "tåla" kritik. 

Men vad är egentligen kritik?
Att ge någon Kritik för hens verk är inget fel, det gäller bara att ge Konstruktiv kritik. Att skriva hatfulla, elaka kommentarer, är inte konstruktiv kritik. Det hjälper ingen. Det man kan göra istället är att förklara hur personen kan göra något bättre, på ett trevligt sätt. Och i ärlighetens namn, varför kollar man på videos man inte tycker om? Det finns så många andra videos du kan kolla på. Du kommer inte älska alla. Lev med det.

Många kommer läsa denna artikel och tycka att det som står i den är uppenbart, alla vet detta, alla borde förstå det. Men verkligheten är annorlunda.

Hur hanterar man hat i kommentarer?
Genom att ignorera. Att ge sig in i en diskussion i youtubes kommentarer brukar aldrig leda till något gott. Det är så många troll att det inte är värt det.

Förhoppningsvis kommer google hitta en lösning på detta. Så vi slipper se all rasism, sexism och nedvärderande strunt som fyller kommentarerna idag.

Picture Credit

>> Kolla gärna in min YT-kanal med Sims & Hästspel! <<
Sajtvärd för Game of Thrones & Youtube

Upp till toppen